Recensies en beoordelingen

Hebban 4 sterren

"Een vlot lezende spionage thriller van een oud-AD journalist die de Oost-Duitse geheime dienst te slim af was."

Algemeen Dagblad

"Jammer genoeg past uw boek niet in ons fonds. Ik heb het in een weekend gelezen. Het is spannend en goed geschreven."

Hauke Wagner, uitgever, Duitsland (vertaald)

"Tijdens een bezoek aan de DDR wordt de Nederladse journalist benaderd door de Oost-Duitse inlichtingendienst om als informant te willen optreden. Terug in Nederland informeert hij de BVD (nu AIVD) over deze toenadering. Het leidt ertoe dat hij van begin 1967 tot september 1970 wordt ingezet als dubbelspion voor zowel de Hauptverwaltung Aufklärung, de spionage- en contraspionagedienst van het Ministerium für Staatssicherheit van de communistische DDR, en de Ndederlandse BVD. In "Dubbel Spion" blikt de auteur terug op zijn avontuurlijke jaren als dubbelspion tijdens de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Op boeiende wijze en met veel humor beschrijft hij zijn contacten met de functionarissen van de beide inlichtingendiensten, zijn activiteiten in de DDR, de gebeurtenissen waarin hij verzeild raakt en de mensen met wie hij kennis maakt in het voormalige Oost-Duitsland. Naast het beeld van het functioneren van een inlichtingendienst geeft het boek ook een goede sfeertekening van de omgang van de Oost-Duitse Stasi met zowel de eigen bevolking als met westerse bezoekers. Tot aan zijn pensionering is de auteur werkzaam geweest als redacteur bij het Algemeen Dagblad."

E. Wesselius voor Openbare Bibliotheken Nederland, NBO Biblion.

Zie ook recensie Richard Demma op pag. Shop/Lade

Wat een leerzaam kinderboek heeft u geschreven over konijn Puck, zwijn Evert en de boerderij- en bosdieren. Uw boek bestaat eigenlijk uit allemaal kleine verhaaltjes. In het eerste verhaal eten Puck en Evert de restjes dierenvoer van boerderijvarken Loes. U legt in heldere taal uit waarom Loes haar eten met de bosdieren deelt. Ze wil niet dik worden, want dan moet ze misschien naar de slacht. Ik vind het bijzonder dat u zo'n onderwerp durft te bespreken. In uw laatste verhaal bespreekt u ook hoe de jagers in het bos te werk gaan. U beschrijft hoe jagers honden gebruiken om de dieren te verjagen, zodat de jagers de dieren kunnen zien en neerschieten.
Ik vind het erg leuk hoe u alle dieren beschrijft. U maakt gebruik van hoe dieren zich in de natuur gedragen. De worm is bijvoorbeeld bang dat de egel hem op zal eten. Door dit te benoemen geeft u uw verhaal een extra dimensie.

Irene (Boekscout) 

Hebban 4 sterren eerste beoordeling

"Quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia!"

Anneke Hoekstra
Ondernemings ochtend

"Ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem."

Peter Schelte
Erfgoedavond